Program


Aposztróf - "Vagyok az élő suhanás" - Szabó Magda arcai - Várkert irodalom

Aposztróf - "Vagyok az élő suhanás" - Szabó Magda arcai - Várkert irodalom

Október 17-én, pár nappal 106. születésnapja után egy összegző esttel idézzük meg Szabó Magda személyét és kultikus műveit.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 17. kedd, 19:00

Várkert irodalom
Aposztróf - "Vagyok az élő suhanás"
Szabó Magda arcai

Szabó Magda a XX. századi magyar irodalom egyik legjelentősebb alkotója, lírai és prózai életművében a valódi élet, a személyes kapcsolatok, viszonyulások mellett az emberi drámák megjelenítésére törekedett, bemutatva a helyünket a történelemben, egyben pedig a létezés egyetemes kérdéseire keresi a választ. Népszerűsége kulcsa tehetsége, műveltsége, könyveinek befogadhatósága, többrétegűsége és kérlelhetetlen őszintesége, valamint az, hogy pályája elejétől komolyan vette az olvasót.

Október 17-én, pár nappal 106. születésnapja után egy összegző esttel idézzük meg személyét és kultikus műveit. Bemutatkozik a pályáját kezdő költő, a tiltásban tanárrá váló alkotó, a feleség, a prózaíró, az örök mérce, a sikeres és a magának élő író. Sokadik estünk ez Szabó Magda körül, akihez több generációnak van kapcsolódási pontja. Szabó Magda bátor szerző, műveiben mások mellett saját élete és családja is terítékre kerül, ami a traumák oldását vagy feloldhatatlanságát is megmutatja.

Tartsanak velünk ezen az ünnepi Szabó Magda-esten, ahol a szövegeket felolvasószínházban Verebes Linda és Pindroch Csaba színművészek tolmácsolják, író vendégeinkkel pedig személyes kapcsolódásaik és számukra fontos szövegeik által kerülhetünk közelebb a kikerülhetetlen életműhöz. 

Közreműködők:
Verebes Linda
Pindroch Csaba
Szabó T. Anna
Grecsó Krisztián

Háziasszony: Juhász Anna irodalmár

Ajánlatunk


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

A nagy érdeklődésre való tekintettel, dupla Geszti Sixty koncert az Arénában!

Kövess minket!


További ajánlataink


Showder Klub LIVE!

SYMBOL Budapest

Szagolj bele kedvenc tévéműsorod felvételének hangulatába, nézd a stand-up sztárokat karnyújtásnyi távolságból és fogyassz tömény humort vágatlanul!

Fenyő Miklós gondolt egy nagyot! Legnépszerűbb slágereit, bravúros új hangszerelésben, ezúttal swing stílusban hallhatja a közönség, mégpedig a Budapest Jazz…

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!