Program


ANGYALBÁRÁNYOK - Écsi Gyöngyi
2

ANGYALBÁRÁNYOK - Écsi Gyöngyi

Écsi Gyöngyi: Angyalbárányok
bábos meseelőadás
Árgyélus Színház, Kassa  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. július 19. vasárnap, 11:00

Népmese a legkisebb, legszegényebb pásztorlegényről, aki bátorságának és nagylelkűségének köszönhetően olyan utakat is megjárhat, amelyeken nem emberi halandók járnak.

Gömöri népmese, alig észrevehető oktató-nevelő jelleggel, ízes nyelven és fantáziát tornáztató eszközökkel elmesélve. Csak a főszereplők hagyományos bábfigurák, a báránykák egyszerű gyapjúcsomók, a folyó egy fonál, a híd egy egyszerű orsó, melyről a fonalat átvezetik, az idő kerekét pedig egy motolla szimbolizálja. Minden szereplőt és szituációt más-más hangszer "testesít meg", a tekerőlanttól a különböző furulyákon át egészen a cintányérig. /Kováts Marcell/

"Azért választottam ezt a szókincset, a nyelvjárást és témát, hogy egy szokatlan világba vezessem a közönséget. A városi gyerekek számára eleinte furcsa ez a közeg, de pillanatok alatt otthon érzik magukat. Észreveszik ugyanis, hogy ebben a világban sokkal több a líra, a humor és a játék, mint ott, ahonnan jöttek, és ahol ömlesztve zúdul rájuk az ezernyi kábítás és csábítás. Tudatosan törekszem arra, hogy helyre rakjam bennük ezt a felfordult rendet." /Écsi Gyöngyi/

Eszközhasználat helyett inkább eszköztelenségről beszélhetünk, ám az alkotók szerint a gyerekek sokkal többet látnak, mint mi, felnőttek, mert lelkükben ki-be nyílnak azok a bizonyos ajtók. Elég nekik egy-két hang és szó, hogy madárnak lássák a szövőszékben használatos, csipkekendővel feldobott vetélőt, vagy templomnak lássanak egy egyszerű, faragott széket.

Écsi Gyöngyi a legnagyobb mesemondóink egyike. Felvidéki népmesék és népi énekek gyűjtője, életben tartója. Gyermek bábcsoportot, hagyományőrző asszonykórust gardíroz, koncertezik a nemzetközi Vents’d Est zenkarral, Szakcsi Lakatos Bélával és szóló műsoraival. Énekelt a Ghymessel. Lelkipásztora a hetényi református közösségnek. Kifogyhatatlan energiájú hiteles személyiség, aki megtalálta számunkra a legjobb színházi formát, amiben átadhatja a felvidéki népmesék világát.

videó: https://www.youtube.com/watch?v=wgk3jOVenTY

Alkotók, színészek:

Előadó: Ecsi Gyöngyi
Zene: Kováts Marcell

Ajánlatunk


Az év egyik fénypontja 2024-ben is a Klasszikus karácsony, melyen a régit az újjal, a hagyományt az innovációval kapcsolja össze a Danubia Zenekar lélekemelő és szórakoztató módon.

Déry Tibor – Pós Sándor – Presser Gábor – Adamis Anna: KÉPZELT RIPORT EGY AMERIKAI POPFESZTIVÁLRÓL musical - turné

Bertolt Brecht-Hanns Eisler Galilei élete Fordító: Ungár Júlia "GALILEI Új kor születik, amiben öröm lesz élni.  SARTI Aha. Remélhetőleg a tejest is ki tudjuk fizetni ebben az újkorban, Galilei úr."

Kövess minket!


További ajánlataink


Queen Of The Night

KoncertM, Erkel Színház, Kölcsey Központ Nagyterem

Whitney Houston Show From London West End
Egy amerikai és angliai turné után a londoni West Endről érkezik Magyarországra…

Az Illúzió Mesterei - 2025 Szép

MOM Kulturális Központ

Világhírű bűvészek és az ország legjobb illuzionistái együtt, egy vadonatúj műsorban! Az előző években rendezett nagy sikerű előadássorozatok után az…

A Bagossy Brothers Company az első magyar zenekarként lépett fel az MVM Dome-ban, és adott felejthetetlen hangulatú, teltházas koncertet. A…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!