Program


Altalena Sorozat: Klasszikusok klarinéton Kéringer Dávid előadásában

Altalena Sorozat: Klasszikusok klarinéton Kéringer Dávid előadásában

Aktuális előadások



Műsor: 
 

F. Kreisler: Preludium és Allegro (Kéringer Dávid átirata)         

R. Schumann: Fantasiestücke Op.73, I. Tétel  

L. Spohr: Klarinétverseny, Op.26 No.1, II. Tétel  

A. Messager: Solo de Concours  

W. A. Mozart: Klarinétverseny, K.622  

Összesen: 50 perc

Kéringer Dávid jelenleg az Egyesült Államokban él és a „The Orchestra Now” együttes tagja. Szólistaként fellépett már Magyarországon, Ausztriában, Olaszországban, Japánban és az Egyesült Államokban. A 2020-as Danubia Talents Vienna verseny győztese fúvós kategóriában. Közreműködőként fellépett szimfonikus zenekarokban, több nagysikerű magyar és nemzetközi színházi produkcióban, illetve a Virtuózok televíziós komolyzenei tehetségkutató műsorban. Többször játszott a Carnegie Hallban, a Művészetek Palotájában, a Zeneakadémián, a Wiener Musikvereinban, és további rangos koncerttermekben.

Alapdiplomáját a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte, majd mesterfokozatot az Universität für Musik und darstellende Kunst Wien növendékeként kapott. 2022-ban Fulbright Ösztöndíjjal a Bard College zenei tanszékének posztgraduális programjában töltött el egy évet. 

 

Kanizsár Noémi a Bartók Béla zeneművészeti Szakközépiskola kiváló korrepetítora és klarinétjátékosok keresett kamarapartnere. A két művész ebben az intézményben dolgozott először együtt Gyulai Endre osztályában. Közös sikereik közé tartozik egy első helyezés az Országos Klarinétversenyen 2013-ban, valamint több hangverseny és televíziós fellépés. 

 

 

A koncerten a klarinétra íródott repertoár népszerű, klasszikus darabjai mellett elhangzik Kéringer Dávid egy saját átirata is. Műsoron Mozart, Schumann, Spohr, Kreisler, és Messager művei lesznek hallhatóak.

 

 

 

Kövess minket!


További ajánlataink


DEVA - Nyárzáró koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Takács Dorina, vagyis Дeva, üstökösként robbant be a hazai könnyűzenei színtérre. A fiatal előadó élő fellépései során zenekarával együtt varázsolják…

Amélie Csodálatos Élete

Erkel Színház

Amelie csodálatos élete filmzenei est a Grammy díjra jelölt Claudio Constantini és zenekara előadásában! - 24 évet vártunk rá!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!