Program


Al Di Meola & Friends: A Night in Budapest - Jazzlegendák a Lexus támogatásával / JAZZLEGENDÁK
2

Al Di Meola & Friends: A Night in Budapest - Jazzlegendák a Lexus támogatásával / JAZZLEGENDÁK

Ezen a kivételes esten a világhírű gitárvirtuóz, Al Di Meola és a Müpa álmai találkoznak. A hazai zenerajongó közönség ízelítőt kaphat az akusztikusgitár-játék non plus ultráját jelentő Friday Night in San Francisco című lemez alapjául is szolgáló koncertélményből, sőt annál még többet: öt különböző kultúrából érkező művész, négy gitáros és egy ütőhangszeres sziporkázó zenei párbeszédeit élvezheti.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 14. csütörtök, 20:00

A Müpa kezdeményezésére a koncertnek magyar vendégfellépője is lesz a ragyogóan tehetséges Gotthárd Mihály személyében.

Amikor 1981-ben napvilágot látott a Friday Night in San Francisco Al Di Meola, Paco De Lucía és John McLaughlin közreműködésével, Di Meola még csak huszonhat éves volt, de már maga mögött tudhatott egy hétéves sikersztorit a Chick Corea vezette Return to Forever együttessel, és öt szólólemezével a nemzetközi zenei színtér megkerülhetetlen művészévé vált. Bár ekkor a fusion jazz élte virágkorát, s ezért Di Meola előszeretettel alkalmazott elektromos gitárt, az akusztikus hangszert sohasem állította a sarokba. Sőt, a kilencvenes évektől kezdve a világ legkülönbözőbb hangzó tradícióiban elmélyülve mind fontosabb lett számára az akusztikus megszólalás. A Müpa tizenkilencedik születésnapjának előestéjén Al Di Meola nem pusztán pengetős csúcstalálkozóra készül; különböző kulturális háttérrel rendelkező régi barátait hívja spontán, felszabadult közös játékra. A francia flamencogitáros, Juan Carmona (aki már 2006-ban szerepelt a Müpában), a görög gitár- és buzukivirtuóz Michael Paouris és az olasz mágus, Peo Alfonsi mellett kedves ütőhangszerese, a spanyol Sergio Martínez csatlakozik Di Meolához - valamint fellép a lenyűgözően sokoldalú Gotthárd Mihály, aki megmutatja, hogy tudása és muzikalitása nem csak elektromos gitáron ámulatba ejtő.

gitár: Al Di Meola, Michael Paouris, Juan Carmona, Peo Alfonsi
ütőhangszerek: Sergio Martínez

Vendég:

gitár: Gotthárd Mihály (Mike Gotthard)

A Jazzlegendák kiemelt támogatója a Lexus.

Rendező: Müpa

 

Ajánlatunk


Wayne Eagling – Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij A DIÓTÖRŐ Mesebalett két felvonásban

Három nő és három férfi, ez egy szextett – bár a szerepek meglepően cserélődnek ezen a viharos éjszakán. Eleinte minden világos, ki kinek a kicsodája, ám közbeszól a kémia, meg egy tudálékos szexuálpszichológus – és csak reménykedni lehet, hogy sok félreértés és félre...

Woody Allen a rá jellemző emberismerettel és sziporkázó humorral tárja elénk az emberi kicsinység és nagyság egész tárházát. Nagy büszkeség, hogy előadásunk ősbemutató, a darabot magyar közönség láthatja először a világon.

Kövess minket!


További ajánlataink


Showder Klub LIVE!

SYMBOL Budapest

Szagolj bele kedvenc tévéműsorod felvételének hangulatába, nézd a stand-up sztárokat karnyújtásnyi távolságból és fogyassz tömény humort vágatlanul!

Amélie Csodálatos Élete

Erkel Színház

Amelie csodálatos élete filmzenei est a Grammy díjra jelölt Claudio Constantini és zenekara előadásában! - 24 évet vártunk rá!

Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!