Program


Adóztass, ha tudsz

Adóztass, ha tudsz

La (très) grande évasion
francia dokumentumfilm, 114 perc, 2024
francia nyelven, magyar felirattal

Aktuális előadások



Rendező: Yannick Kergoat

A találóan csak Adóztass, ha tudsz címet viselő film angolul egy szójátékot süt el a „kapj el, ha tudsz”-ra és ennél jobb elnevezést aligha lehetett volna adni a közel 2 órás tényfeltáró mozinak. A néhol vicces, de többször sokkoló dokumentáció a mamutcégek és a kisemberek közötti pénzügyi szakadékra mutat rá még jobban olyan, általunk is igen jól ismert multikkal példázva, mint a McDonald’s, a Google vagy az Ikea. A néző szemtanúja lehet annak, ahogy ezek a vállalatok kijátsszák a politikai rendszer hibáit, cinkosokat keresnek és elbújnak a törvény elől, miközben az egyszerű kisembereknek maradnak az egyenlőtlenségek és az egyre csak növekvő megszorítások. Mialatt épp kifosztják a nagyok a gazdaságainkat offshore számlákon keresztül a bankokat is bevonva, egy ponton felmerül a kérdés: mekkora a politikusok bűnrészessége ezekben az esetekben, melyeket a mezei halandó csak úgy emleget – adócsalás. S míg az egyszeri nép tagjait ezért busásan megbüntetik, vajon a többiek mégis hogy tudják megúszni? Az EU-tól Svájcon át az USÁ-ig, több bankláncban kutatják fel és fejtik meg az alkotók e „rejtélyeket”, érthetővé téve az egész folyamat mechanizmusát.

Bemutató dátuma: 2024.09.26.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Kövess minket!


További ajánlataink


Leonardo da Vinci a világ legismertebb művésze. E film fókuszában, amely halálának 500. évfordulója alkalmából készült, páratlan festményei és rajzai…

For evigt dán-izlandi-norvég romantikus sci-fi, 109 perc, 2024 dán, angol és svéd nyelven, magyar felirattal

Gladiator amerikai-angol történelmi dráma, 149 perc, 2000 angol nyelven, magyar felirattal

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!