Program


A szirén (La Sirène)

A szirén (La Sirène)

1980, Dél-Irán. Abadan lakói ellenállnak az iraki ostromnak. Omid egy 14 éves fiú, aki úgy dönt, hogy nagyapja házában marad, amíg bátyja haza nem tér a frontról. Egy iraki rakétacsapás után Abadán olajmetropolisza káoszba süllyed. A tizennégy éves Omid, aki ételkiszállítóként dolgozik, eltűnt bátyját keresi.  több...

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Aktuális előadások



A szirén |Animáció, dráma, 2023, 100' | R.: Sepideh Farsi | Perzsa nyelven, magyar felirattal

1980, Dél-Irán. Abadan lakói ellenállnak az iraki ostromnak. Omid egy 14 éves fiú, aki úgy dönt, hogy nagyapja házában marad, amíg bátyja haza nem tér a frontról. Egy iraki rakétacsapás után Abadán olajmetropolisza káoszba süllyed. A tizennégy éves Omid, aki ételkiszállítóként dolgozik, eltűnt bátyját keresi. De hogyan lehet ellenállni háború idején anélkül, hogy fegyvert ragadnál?! Omid felfedez egy elhagyott hajót Abadan kikötőjében. Lehet, hogy végre megtalálta a módját, hogy megmentse szeretteit?

Az animáció szűrőként működik, egészséges távolságot teremt a háború brutalitásától még akkor is, ha a konfliktus felidézéséhez szükséges volt annak pontos megismerése. Az animáció a metaforikus jeleneteken keresztül közelebb hozhat minket a szereplők érzelmeihez is.

A film során Omid karizmatikus karakterekkel találkozik, akik mindannyian különböző álláspontot képviselnek a háborúval kapcsolatban. A film rendezője szeretettel fordul az irániakhoz, akiknek kiemeli leleményességét és szabadságvágyát.

Részben beavatási történet, részben költői mese. Ez a filmes csemege a mágia és az emlékezet erejéről, az ellenállás fontosságáról mesél a legvészterhesebb, háborús időkben. Egy kötelező darab”. Le Point

La Sirène |
Animation, Drame, 2023, 100’ | R.: Sepideh Farsi | En persan, sous-titré en hongrois

1980, dans le sud de l’Iran. Les habitants d’Abadan résistent au siège des Irakiens. Il y a là Omid, 14 ans, qui a décidé de rester sur place chez son grand-père, en attendant le retour de son grand frère du front. Mais comment résister en temps de guerre sans prendre les armes ? Omid découvre alors un bateau abandonné dans le port d’Abadan. Aurait-il enfin trouvé le moyen de sauver ceux qu’il aime ?

Entre récit initiatique et conte poétique, cette nouvelle pépite raconte le pouvoir de la magie et de la mémoire en temps de guerre et la continuité de la résistance. A voir absolument.” Le Point

Kövess minket!


További ajánlataink


Joker: Folie à Deux amerikai krimi-dráma, akciófilm, 138 perc, 2024 angol nyelven, magyar felirattal

A negyvenes Vincent életében először apa lesz. Az örömhírt a család ünnepi vacsorával próbálja emlékezetessé tenni. Húga, Élisabeth és sógora,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!