Program


A legcsodálatosabb Nap - Mikes Balázs

A legcsodálatosabb Nap - Mikes Balázs

A legcsodálatosabb NAP - A Nap titkai a művészettörténet legnagyszerűbb alkotásain
Mikes Balázs grafikus, teológus vetítéssel egybekötött előadása






 több...

Aktuális előadások



A Nap és Hold óriási titkok forrása, és számos művész ihletője a művészettörténet hosszú évszázadai során. Nappal és éjszaka, Teremtés és Születés, Férfi és Nő, Apa és Anya, Élet és Halál misztériuma kötődik hozzájuk. Ábrázolásuk a műalkotásokon mindig nagyon nagy jelentőséggel bír, különleges üzenetet hordoz szemlélője számára. A Teremtés kárpitján (1050–1100), egy jelentős románkori gobelinen például Héliosz, a Nap-isten egy jogart és egy pajzsot hord a kereszt jelével, fejét tüzes nimbusz veszi körül, a szekerét lovak húzzák. Mit jelet vajon ez?

Az előadáson a művészetttörténet legszebb alkotásainak Napos és Holdas üzeneteit fejtjük meg Mikes Balázs teológus-grafikusművész segítségével.

Ajándékozd meg magad egy művészi este örömével, és hangold össze az estédet egy finom és egészséges vacsorával vagy kései ebéddel a Napfényes Étteremben - amiből a program vendégei 20% kedvezményt kapnak.

Kövess minket!


További ajánlataink


2021. augusztus 20-án nyílt meg az érdeklődők előtt a Budavári Palotában újjászületett Szent István-terem. Az államalapító Szent István királyunkról elnevezett…

Kiállítás, irányítható terepasztalok és vásár várja az érdeklődőket a Csiliben-ben a Széchenyi Vasútmodellező Klub és a Élő Mini-Világ Környezetvédelmi Alapítvány…

2024-ben, immáron 12. alkalommal kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb, legszínesebb társasjátékos rendezvénye, a Társasjátékok Ünnepe® és Társasjátékvásár!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!