Program


A legbelsőbb Ázsia - Magyarok nyomában Mongolországban (Fábri)

A legbelsőbb Ázsia - Magyarok nyomában Mongolországban (Fábri)

magyar dokumentumfilm, 81 perc, 2024
magyar nyelven

Aktuális előadások





Rendező: Füredi Zoltán

Túl a Kárpátokon, túl az Urálon, sőt, még a végtelen fűtengeren is túl, él egy nép, amely számon tartja és szereti a magyarokat. Füredi Zoltán személyes hangvételű road movie-jában Mongóliába kalauzol, hogy fényt derítsen a magyarok és mongolok közötti furcsa rokonságtudat eredetére, és hogy saját sorsát megváltoztassa. Útja során találkozik többek közt hunokkal, vörös katonákkal, a sonkafőző Angelikával, egy csirkepaprikással az ulánbátori Dunaparton, egy kisborjúval és az Orhon folyó szellemével.

A film egyszerre fizikai és spirituális utazás. Utazás Ázsia és Európa közös múltjába, a magyarok és mongolok kultúrájának közös gyökereihez. Utazás Mongólia archaikus, ugyanakkor fénysebességgel változó mindennapjaiba, és utazás egy folyóhoz, amely Mongólia szíve, ősi kultúrák bölcsője, szellemek lakhelye és a rendező személyes sorsának is irányítója.

Az antropológus rendező változatos helyszíneken, az időrendet szisztematikusan követve tárja fel a kapcsolatokat, kezdve a Krisztus előtti századok hunjaitól, a tatárjáráson át, a szocialista gazdasági, tudományos és kulturális együttműködések közelmúltjáig. Ahogy közeledünk saját jelenünkhöz, úgy kerülünk egyre közelebb a mongol kultúra gyökereihez és saját identitásunkhoz, élményeinkhez és vágyainkhoz, hogy végül feltegyük a legfontosabb kérdéseket: Milyen messzire mennél el, hogy visszatalálj önmagadhoz?

Bemutató dátuma: 2024.10.24.

 

Kövess minket!


További ajánlataink


Ma már aligha kell magyarázkodni, ha valaki felnőtteknek készít animációs filmet, ám az 1979-es Habfürdő idején - néhány évvel a…

Az És mi van Tomival? megható és izgalmas története a barátság, a kitartás és az közösség gyógyító erejének témáit járja…

Sex norvég filmdráma, 125 perc, 2024 norvég nyelven, magyar felirattal

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!