Program


18. Román Filmhét: MMXX

18. Román Filmhét: MMXX

MMXX
román - moldáv - francia dramedy, 160 perc, 2023
eredeti (többnyire román) nyelven, magyar felirattal

Aktuális előadások



Rendező: Cristi Puiu
Szereplők: Bianca Cuculici, Laurențiu Bondarenco (Mihai), Otilia Panaite, Florin Țibre, Igor Babiac, Roxana Ogrendil, Adelaida Perjoiu, Dorian Boguță, Dragoș Bucur, Marin Cumatrenco

 

Új filmjében Cristi Puiu négy mai életképet tár elénk, amelyekben tévelygő lelkeket láthatunk az idők keresztútjain a történelem 2020-as évében. Oana, egy meglehetősen zavart fiatal terapeuta belebonyolódik egy páciensének készített pszichológiai kérdőívbe. Eközben öccsét teljesen lefoglalja saját születésnapja, nem érzékeli, hogy egy sokkal komolyabb történet zajlik körülötte. Oana férje a Covid-fertőzéstől fél, míg egy mentős kollégájának fura sztoriját hallgatja. Végül a szervezett bűnözés elleni osztály felügyelője keveredik sötét történetbe egy nő kihallgatása során.

Puiu szereplői ismét egy fojtogató környezetben találják magukat, ahol korrupció, bűn, kommunikációhiány és közönséges megvetés uralkodik. A mozgókép a szemünk előtt fagy meg, az üresség érzése kerít hatalmába: a narratíva eltűnik, és puszta anekdotává válik.” (El Mundo)

Tovább a 18. Román Filmhét teljes programjához >>

A filmhét a Budapesti Román Kulturális Intézet és az Uránia Nemzeti Filmszínház együttműködésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Díjak: San Sebastian Filmfesztivál 2023 - verseny program

Kövess minket!


További ajánlataink


Magyarország legnagyobb boogie woogie fesztiválja idén is visszatér, hogy egy felejthetetlen hétvégét szerezzen minden érdeklődő számára. A 16. Boogiefeszten élőzenés…

Magyarország legnagyobb boogie woogie fesztiválja idén is visszatér, hogy egy felejthetetlen hétvégét szerezzen minden érdeklődő számára. A 16. Boogiefeszten élőzenés…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!