Program


18. Román Filmhét: Az életvonal nélküli ember

18. Román Filmhét: Az életvonal nélküli ember

Omul fără linia vieții
moldáv filmdráma, 93 perc, 2023
eredeti (többnyire román) nyelven, magyar felirattal
 több...

Aktuális előadások



Rendező: Adriana Vasilcov
Szereplők: Rares Andrici, Armand Calota, Dana Ciobanu

A vetítés utáni beszélgetés vendége a film rendezője, Adriana Vasilcov és a film producere és operatőre, Eugeniu Dedcov. 

Az életvonal nélküli ember, a moldáv Adriana Vasilcov első egész estés játékfilmje valós események alapján készült, Ionel Sporea mérnök életét dolgozza fel. Az első asztalitenisz edzőautomata feltalálójára nem a hírnév és elismerés várt, hanem hazaárulás vádjával tizenkét év börtönre ítélték. Ki lehet ezért a hibás: Ceauşescu embertelen rendszere, a gyermekkori traumák vagy maga a hős? A filmben a román színjátszás olyan nagyságai szerepelnek, mint Ion Săpdaru és Maia Morgenstern.

Tovább a 18. Román Filmhét teljes programjához >>

A filmhét a Budapesti Román Kulturális Intézet és az Uránia Nemzeti Filmszínház együttműködésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Kövess minket!


További ajánlataink


Magyarország legnagyobb boogie woogie fesztiválja idén is visszatér, hogy egy felejthetetlen hétvégét szerezzen minden érdeklődő számára. A 16. Boogiefeszten élőzenés…

Magyarország legnagyobb boogie woogie fesztiválja idén is visszatér, hogy egy felejthetetlen hétvégét szerezzen minden érdeklődő számára. A 16. Boogiefeszten élőzenés…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!