művész


Ruzitska József

Ruzitska József

Zeneszerző. (1775-1823 után)

Katonakarmesterként Debrecenben már írt színpadi zenét. 1821-ben a nagyváradi, 1822-ben a kolozsvári társulathoz szerződött. Kolozsvárott írta két dalművét (Béla futása, Kemény Simon), melyek továbbra is repertoáron maradtak. Erkel Ferenc előfutáraként a történelmi magyar opera megteremtője volt. Dallamai a verbunkos stílust…

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Zeneszerző. (1775-1823 után)

Katonakarmesterként Debrecenben már írt színpadi zenét. 1821-ben a nagyváradi, 1822-ben a kolozsvári társulathoz szerződött. Kolozsvárott írta két dalművét (Béla futása, Kemény Simon), melyek továbbra is repertoáron maradtak. Erkel Ferenc előfutáraként a történelmi magyar opera megteremtője volt. Dallamai a verbunkos stílust ötvözték a korabeli német és olasz operai elemekkel. 1823-ban külföldre távozott, később Itáliában élt, életének további eseményeit nem ismerjük.

Béla futása / Pikkó hertzeg

Béla futása / Pikkó hertzeg

Magyar Állami Operaház
  • Zeneszerző

Ajánlataink


Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!