Program


Hangverseny Kocsis Zoltán emlékére - vezényel: Hamar Zsolt

Hangverseny Kocsis Zoltán emlékére - vezényel: Hamar Zsolt

Kocsis Zoltán emlékkoncert

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 6. kedd, 19:30

ANTAL MÁRIA: Az Áramlat

CHOPIN: f-moll zongoraverseny, op. 21

RACHMANINOV: Harangok

Halála napján Kocsis Zoltánra, a Nemzeti Filharmonikusokat közel két évtizeden át vezető fő-zeneigazgatóra emlékeznek egykori együttesei. A műsor szimbolikusnak is tekinthető, hiszen az elhangzó művek mindegyike kapcsolódik valamilyen módon az utóbbi évtizedek egyik legjelentősebb magyar muzsikusához. A hangversenyen a nagyszerű énekes szólisták, Balga Gabriella és Anatolij Fokanov mellett közreműködő Boros Misit a nagyközönség 2014-ben ismerhette meg, amikor a „Kicsik” korcsoportjában megnyerte a Magyar Televízió klasszikus zenei tehetségkutató versenyét, a Virtuózokat.
Chopin húszesztendősen írta és mutatta be Varsóban örök szépségű zongoraversenyét, amelyet a nemrég még csodagyerek, mára kamaszkorba ért Boros Misi előadásában hallhatunk majd. Antal Mária, a Nagy-Britanniában élő zeneszerző a budapesti Zeneakadémián szerzett diplomát. Az esten elhangzó kompozícióját Csíkszentmihályi Mihály ma már klasszikus munkája, a flow-élményről írt könyve és gondolatai ihlették. A darab műfajilag talán a szimfóniához áll legközelebb, tételei: Fókusz, Világosság és Időtlenség, Eksztázis.
A koncert második részében felcsendülő mű szerzőjének magyarországi megismertetését különösen a szívén viselte Kocsis Zoltán. Rachmaninov 1913-ban komponált, Edgar Allan Poe versére készült, méltatlanul keveset játszott, Harangok című műve nagyszabású kórusszimfónia négy tételben, az utolsóban a gyász megrendítő harangkondulásaival.

Balga Gabriella – szoprán
Fekete Attila  – tenor
Anatolij Fokanov – bariton

Boros Misi – zongora
Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Hamar Zsolt

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Két házaspár összeül, hogy egyszer s mindenkorra rendezzék fiaik konfliktusát. A találkozó vitába torkollik, felfedve minden szereplő valódi arcát.

Habana Social Club - Búcsú turné

Országosan

Las Vegas előtt még egy utolsó koncert turné Európában. - A HABANA SOCIAL CLUB zenekar Chavez Alberto Reyessel és a…

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!