Program


Vásáry - Üzenet

Vásáry - Üzenet

A zongorán túl – Vásáry Tamás zongoraestje  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2013. november 24. vasárnap, 19:30

A 2013-ban (augusztus 11-én) 80. születésnapját ünneplő Vásáry Tamás Kossuth-díjas magyar zongoraművész, karmester kerek évfordulójához kapcsolódó eseménysorozatok következő állomása az 1996-ban alapított és azóta rangos eseményeket felvonultató zenei információs központban, a Budapest Music Centerben (BMC) megrendezésre kerülő zongoraest és könyvbemutató.

Az esten Beethoven, Liszt, Debussy és Kodály Zoltán művei hangzanak el Vásáry Tamás előadásában.

A koncert után bemutatásra kerül Vásáry Tamás 2013. októberében megjelent, Üzenet című életregénye.

„Az Üzenet című könyv, Vásáry Tamás életregényének első kötete súlyos, mint maga az évszázad, amiről szól és amelyben megszületett. Nehéz, mint egy versenyzongora, a benne található érzelmi rezdülések és megfigyelések mégis finomak és pontosak, mint egy zongoravirtuóz ujjai.„ (Dunajcsik Mátyás, a Libri Kiadó főszerkesztője)

Hatalmas zenei életműve mellett talán kevesen tudják, hogy Vásáry Tamás egész életében írta életregényét. Születésétől kezdve emlékei erősek, s beszélő kedve, pontos jellemzései, leírásai, karrierjének indulása, a családi háttér, Édesapja (Vásáry József (1890–1975) politikus, országgyűlési képviselő) politikai szerepvállalása, az emigráció állomásai (Svájc, London) és magánéletének megrázó története elevenedik meg a terjedelmes írás lapjain. Az életregény hithű képet ad a XX. század zenei életének magyarországi helyzetéről, Kodály Zoltántól Cziffra Györgyön át Fischer Annie-ig megelevenednek a tisztelt és csodált művészek, számára barátok, megismerhetjük Vásáry szemével a háború, a kitelepítés, a családját sújtó politikai döntések következményeit, s írásából egy „másik” Vásáry Tamást is. A transzcendens világban hívő, magánéletében sokáig sikertelen, szerelmet kereső, és azért a végsőkig harcoló férfit, akinek életében a küzdelem, az ön-megismerés, a külvilág megfejtése és önnön döntéseinek végérvényes meghozatala teremtette meg a sokáig áhított nyugalmat és békét.

Az írás születésétől követi nyomon Vásáry Tamás életét 1992-ig, első felesége haláláig.

Ez a könyv amellett, hogy egyedülálló kordokumentum a XX. század magyarországi és nemzetközi zenei életéről, személyes vallomása egy férfinak, aki egész életében kereste a sikert, boldogságot, a szerelmet, emellett a békét és elismerést - családjában és szakmában egyaránt. Mottója: a megismerés – mindannyiunk életére és döntéseinkre vonatkozhat, Vásáry Tamás élete és annak élet-regénye létfontosságú, ahogy Ő állítja „felülről diktált” könyv, mindenki tanulságos és szép olvasmány.

Ajánlatunk


„A Feketeszárú cseresznye magja egy egészen jelentéktelen epizód. Egyetlen pezsgős éjszaka hangulata, amely sehogy sem akar elfakulni bennem.." - Hunyady Sándor, író

A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

Rényi Ádám keserédes, abszurd és meglepő történeteinek hőseit és antihőseit négy színész kelti életre egy sokszínű, sokhangulatú, nevetésben és könnyekben is gazdag, különleges előadásban.

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Még egy kört mindenkinek

Belvárosi Színház

A hatalmas sikerű dán filmből készült életigenlő színdarab beleérzéssel és humorral szembesít azzal, mivel jár, ha megpróbáljuk elengedni a kontrollt.

Az elegáns londoni szőrmeszalonban Gilbert, a felfuvalkodott társtulajdonos, felesége távollétében, a hódítás reményében nercbundát készül ajándékozni Janienek, az egzotikus szépségnek.…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!