Program


Miskolci Szimfonikus Zenekar - Magyarország és a nagyvilág

Miskolci Szimfonikus Zenekar - Magyarország és a nagyvilág

Három emblematikus 20. századi magyar kompozíció és három virtuóz hegedűmű szerepel a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjének műsorán.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. március 24. kedd, 19:30

Az 1963-ban alapított nagy múltú zenekar élén Héja Domonkos fogja elvezényelni Kodály Fölszállott a páva-variációit, valamint a Pest, Buda és Óbuda egyesítésének ötvenedik évfordulójára írott Kodály-, illetve Bartók-művet, a Psalmus Hungaricust és a Táncszvitet. Hubay Jenő, a Zeneakadémia egykori igazgatója, a magyar vonós hagyomány talán legjelentősebb alakja fontos szerepet tölt be a sokszorosan versenygyőztes Banda Ádám életében. Hegedűjátékának nemességében, hegedűhangjának magvasságában a nagy előd példája érződik.

Program:

Kodály: Fölszállott a páva – variációk
Hubay Jenő–Banda Ádám: Larghetto, op. 14/2
Zsolt Nándor–Banda Ádám: Valsecaprice
Ravel: Tzigane
Bartók: Táncszvit (BB 86)
Kodály: Psalmus Hungaricus

Banda Ádám (hegedű), Fekete Attila (tenor), a Nyíregyházi Cantemus Kórus (karigazgató: Szabó Dénes) Vezényel: Héja Domonkos

Ajánlatunk


Liliom, a „szerethető csirkefogó”. Liliom, a „külvárosi hintáslegény”. Liliom, a „kallódó életművész”. A „proletár”. Az „áldozat”. Az „asszonyverő”… Molnár Ferenc talán legjobb színdarabja számtalan értelmezésben került már bemutatásra.

A mesés keletet idéző történetben megelevenedik Aladdin, az ifjú, aki rátalálva egy varázsgyűrűre, majd egy különleges lámpásra, annak megdörzsölésével egy dzsinnt idéz meg, aki minden kívánságát teljesíti.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Kövess minket!


További ajánlataink


BUDAPEST BÁR koncert Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Egy Budapest Bár koncert mindig feltölt: kitűnő dalok, remek feldolgozások, csodálatos zenészek és nagyszerű énekesek. Felhőtlen szórakozás, dráma, szerelem, csalódás,…

PETER BENCE

MVM Dome

A tavaly hatalmas sikert aratott, teltházas aréna koncert után a világhírű zongoraművész és zeneszerző, Péter Bence ismét az MVM Dome…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!