Program


I. Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál - Leo Brouwer, Costas Cotsiolis, Anima Musicae Kamarazenekar

I. Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál - Leo Brouwer, Costas Cotsiolis, Anima Musicae Kamarazenekar

A Leo Brouwer életművének szentelt I. Budapesti Gitárfesztivál záró koncertje

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. december 6. vasárnap, 19:30

Az  I. Budapesti Gitárfesztivál záró koncertjén napjaink egyik legnagyobb hatású gitárművésze, Costas Cotsiolis szólójával, az Anima Musicae Kamarazenekar közreműködésével hallhatunk ízelítőt a 20. század egyik legjelentősebb kubai zeneszerzőjének, Leo Brouwernek az életművéből. A művek autentikus tolmácsolásáért nemcsak az kezeskedik, hogy Cotsiolis régóta játssza Brouwer darabjait, hanem az is, hogy maga a szerző áll majd a karmesteri pulpitusra.

Juan Leovigildo Brouwer Mezquida Havannában született 1939-ben, szülővárosában kezdte tanulmányait, majd az Egyesült Államokba költözött, ahol egyebek mellett a Juilliard School of Music növendékeként is tanult (gitárt és zeneszerzést egyaránt). Az 1970-es években Berlinben élt, ahol megismerkedett a korszak európai avantgárd szerzőivel, s ez zenei stílusára is nagy hatást gyakorolt. Aktív előadóművészi karrierje 1980-ban ért véget kezének egy sajnálatos ínsérülése miatt. Zeneszerzőként és karmesterként azonban máig aktív, miként erről ez a kivételes élményt ígérő hangverseny is tanúskodni fog.

Ajánlatunk


A vendégek: befutott, sármos, negyvenes férfiak. A házigazda: Lady Rosemary, akibe egyetemistaként reménytelenül szerelmesek voltak. De feltámad a remény most, a legszebb férfikorban. Húsz éve várt egyéjszakás kaland az oxfordi kollégisták találkozóján. Hét férfi és egy nő – mindenki egyért, egy mindenki ellen.

Wayne Eagling – Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij A DIÓTÖRŐ Mesebalett két felvonásban

Vagyis: Kelet-Európa vs. Nyugat-Európa, egy multikulti családba préselve, akik a szeretet ünnepén épp a szeretetért harcolnak, ami váratlan helyekről, ne adj’ Isten migránsokon keresztül is megérkezhet…

Kövess minket!


További ajánlataink


Carmen

Budapesti Operettszínház

Szenvedély, csábítás, szerelem, vértpezsdítő zene, káprázatos látványvilág. Frank Wildhorn musicalje Homonnay Zsolt rendezésében az Operettszínház szeptemberi műsorán!

Killer Queen

Erkel Színház

SIKERÜLT MEGSZERVEZNI! Az óriási érdeklődésre való tekintettel DUPLA előadás! Érkezik a valaha volt legjobbnak tartott Queen-show, a Killer Queen!

2024-ben, immáron 12. alkalommal kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb, legszínesebb társasjátékos rendezvénye, a Társasjátékok Ünnepe® és Társasjátékvásár!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!