Program


Hommage á Láng György

Hommage á Láng György

Több generáció nőtt fel Láng György zenei regényein, de kevesen tudják, hogy zeneszerzőként is aktív volt, s hogy a szakma rejtelmeit Kodály Zoltán zeneakadémiai osztályában sajátította el. Zsidó származása miatt a II. világháborúban a mauthauseni koncentrációs táborba vitték, de túlélte a háborút.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2014. szeptember 24. szerda, 19:30

Zeneszerzői főműve a Concerto Ebraico címet viselő hegedűverseny, amelyet a táborban, fejben komponált. „1942-ben egy téléjszakán – írja visszaemlékezésében – valahol ismeretlen vad tájakon kattogott a hosszú szerelvény. A marhavagonban összebújtak az áldozatok, mert már-már megfagytak a gyilkos hidegben. A sötét vagonban egyszer csak zümmögés éledt: felzendült az »Él sónó habó« kezdetű örömének. Mind nagyobb erővel zengett, zúgott, ujjongó ritmusa túlharsogta a kerekek kattogását, a háborút és a halált, mely felé robogtak…” Ez a dallam ihlette a hegedűversenyt, amelynek előadását David Ojsztrah és Yehudi Menuhin is tervezte, de végül csak Láng halála után került rá sor. A darab újrafelfedezése az Alba Regia Szimfonikus Zenekart tizenöt éve irányító Drahos Béla nevéhez fűződik, Budapesten azonban még soha nem szólalt meg a mű. Hogy a koncertet, amelynek díszvendége Láng György özvegye lesz, miért Beethoven IX. szimfóniája zárja, az aligha szorul magyarázatra.

Műsor:

Radnóti Miklós: Töredék
Láng György: Concerto Ebraico
-szünet-
Beethoven: IX. (d-moll) szimfónia, op. 125

Közreműködik: Zemlényi Eszter (szoprán); Balogh Eszter (alt); Dékán Jenő (tenor); Kiss András (bariton); Szabadi Vilmos (hegedű); Fenyő Ervin (vers); Alba Regia Vegyeskar (karigazgató: Kneifel Imre), Primavera Vegyeskar (karigazgató: Horányi Otília) Alba Regia Zenekar

Vezényel: Drahos Béla

Ajánlatunk


Az év egyik fénypontja 2024-ben is a Klasszikus karácsony, melyen a régit az újjal, a hagyományt az innovációval kapcsolja össze a Danubia Zenekar lélekemelő és szórakoztató módon.

2024. április 6-tól egészen szeptember közepéig látható a Fővárosi Nagycirkusz tavaszi-nyári showja, ami a „Stars like pins on the sky” címet viseli.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Kövess minket!


További ajánlataink


MAKÁM 40 VOCAL Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Jubileumi Makám koncert a Várkert Bazárban. A zenekar pályafutásának vokális korszakát idézi fel az együttes szeptember 5-én 19 órakor az…

A makrancos Kata

Magyar Állami Operaház

Szeptemberben visszatér Seregi László Goldmark Károly zenéjére koreografált nagy sikerű balettje, A makrancos Kata a Magyar Nemzeti Balett előadásában.

A tengerész-kalandregényekből jól ismert Rumini és társai ezúttal ismét nagy bajba keverednek. A több, mint 150 előadást megért színpadi sikerdarabban…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!