Program


Haydn - Mozart sorozat

Haydn - Mozart sorozat

Ismét szólnak Haydn és Mozart művei az újjászületett Zeneakadémia falai között, a csodálatos építészeti környezetben. Az est vendégkarmestere a magyarországi régizene-játszás elismert alakja, aki a bécsi klasszikus kor zenéjét is történeti hűségre törekedve szólaltatja meg, újszerű frissességgel, a legújabb kutatások eredményeire támaszkodva.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. május 20. szerda, 19:30

Ahogyan másban, úgy ebben a műben is megcsodálhatjuk a zeneszerző zsenit: hogyan lehet hét meditatív tételt úgy megírni, hogy az változatos, izgalmas muzsika legyen! A koncert első részében Mozart egyik legszebb és legtitokzatosabb operájának csodálatos hangzásokban bővelkedő, egyszerre ünnepi és életvidám nyitánya csendül fel, majd azt a zongoraversenyt hallhatjuk, amely a Haydn-mű első zenekari változatával azonos évben keletkezett, és amely hangnemével és drámai hangütésével különleges helyet foglal el nemcsak Mozart, hanem a korban keletkezett más zongoraversenyek között. A közreműködő szólista még gyerek, sőt, nyugodtan mondhatjuk: csodagyerek, hiszen Berecz Mihály csak 2015 októberében tölti be tizennyolcadik évét, 2016-ban érettségizik a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolában. Fiatal kora ellenére nagy és visszhangos sikerek állnak mögötte, minden bizonnyal még sokat fogunk róla hallani.

Műsor:

Mozart: A varázsfuvola- nyitány
Mozart: C-dúr zongoraverseny No. 25, K. 503
Haydn: Krisztus hét szava a keresztfán - oratórium

Vezényel: Vashegyi György

Közreműködik: Németh Judit (alt), Kálmán László (tenor), Blazsó Domonkos (basszus), Szutrély Katalin (szoprán), Berecz Mihály (zongora), Nemzeti Énekkar (karigazgató: Antal Mátyás), Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Ajánlatunk


Kern Andrással, a film többi szereplőjével és az alkotókkal közösen nézheti végig a filmet, ami előtt L. Dézsi Zoltán beszélget is velük! A fesztivál harmadnapján Az elvarázsolt dollárra válthat jegyet:

Zenés koncert mesével A koncertet 5 éven felülieknek ajánljuk.

Kövess minket!


További ajánlataink


A legenda háza

Belvárosi Színház

Két generáció és két világnézet kóstolgatja egymást igen szellemesen, és hamarosan kiderül: mindenkinek kapaszkodnia kell, ha tartani akarja az iramot.

Georges Bizet CARMEN Opera négy felvonásban, francia nyelven, magyar, angol és francia felirattal

A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!