Program


Giora Feidman & Gitanes Blondes

Giora Feidman & Gitanes Blondes

Giora Feidman & Gitanes Blondes
Nagyon klezmer

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2014. szeptember 6. szombat, 20:30

A Buenos Airesben klezmerzenész családba született, idén hetvennyolc éves klarinétfenomén, Giora Feidman két lábon járó legenda. Évekig klasszikus klarinétosként működött, először a Teatro Colón zenekarában, majd az Izraeli Filharmonikusok tagjaként, a hetvenes évektől azonban a klezmerre koncentrál. Nála persze a zenei műfajok között éppúgy nincsenek éles határok, mint a különböző kultúrák között, továbbra is szívesen játszik Mozartot, ha úgy adódik, s vezéralakja lett a zsidó–német megbékélés folyamatának. A világhír¬nevet Steven Spielberg filmje, a Schindler listája hozta el számára, amelyben klarinétozik, legsajátabb világa azonban mégis a klezmer. Korábban saját maga hívta meg a zenészeket, akikkel együtt játszott, legújabb projektjében azonban egy tőle függetlenül is létező, 1999-ben alapított müncheni zenekarhoz, a Gitanes Blondes-hoz csatlakozik. Hogy miért? Mert Feidman szerint a Gitanes Blondes a legjobb klezmerzenekar a világon.

Közreműködik:
Giora Feidman (klarinét, basszusklarinét), Mario Korunic (hegedű), Konstantin Ischenko (harmonika), Christoph Peters (gitár), Simon Ackermann (bőgő)

Ajánlatunk


Rudi van Dantzig – Toer van Schayk / Pjotr Iljics Csajkovszkij A HATTYÚK TAVA Klasszikus balett három felvonásban

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

Kövess minket!


További ajánlataink


MAKÁM 40 VOCAL Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Jubileumi Makám koncert a Várkert Bazárban. A zenekar pályafutásának vokális korszakát idézi fel az együttes szeptember 5-én 19 órakor az…

A legenda háza

Belvárosi Színház

Két generáció és két világnézet kóstolgatja egymást igen szellemesen, és hamarosan kiderül: mindenkinek kapaszkodnia kell, ha tartani akarja az iramot.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!